HTML

Welcome to the UK

Ez a blog elsősorban, az Egyesült Királyságba kiköltözni készülő magyaroknak adhat útmutatást és nyújt majd segítséget kinti életük megkezdésében. Természetesen nem célom, hogy mindent objektívan mutassak be, ennek ellenére törekedni fogok hogy valamelyest tárgyilagos és tényközlő legyek.

Friss topikok

  • Welcome 2 the UK: Nos, valahol igazad van, ennek ellenere szerintem, aki igencsak el van keseredve otthon, az utnak ... (2009.03.18. 13:00) Nyelvtudás - Aupairek

Linkblog

A csodálatos vidék

2009.04.02. 00:00 Welcome 2 the UK

És ha nem London akkor hova? 

Nagyon sokan mennek vidéki városokba, mondván London már alapból túlzsúfolt, és nem akarnak beállni a hosszú sorokba, akik munkára várnak.
 
Valahol persze jó az elgondolás, de emellett mégsem olyan ötletes. Mivel kisebb városokban munka sincs annyi, lehetőség sincs olyan sok mint a fővárosban. Ezért szerintem vidéken sokkal nehezebb munkához jutni, mint Londonban. Ennek ellenére sokan megpróbálják, sokaknak összejön, sokaknak nem. 
 
A jelenlegi helyzetben igen sok barátom kényszerült hazaköltözésre, mivel elveszítették a munkájukat, és nem találtak mást. És ezek az emberek igen régóta éltek már itt, referenciákkal rendelkeztek, és jó gyakorlattal. Szóval továbbra is hangsúlyozom a mostani helyzet talán nem a legjobb a kiköltözésre.
 
Visszatérve a vidéki városokra, jól körbe kell nézni, és minden eshetőséggel számolni, mielőtt bármi elhatározásra jutnánk.
 
Meg kell nézni, hogy:
 
  • Hol van a legközelebbi reptér
  • Van e fapados járat oda Budapestről
  • Van e megfelelő és könnyű vasuti út hogy eljussunk Londonba
  • Van e helyi tömegközlekedés, vagy mindenképpen autót kell majd venni?

A legjobb az interneten minden városnak utána olvasni, ami szóba jöhet. Elég sok infót meg lehet találni a google segítségével, és higgyétek el, megéri.

A nagyvárosok, Birmingham, Glasgow, Manchester, Liverpool, meglehet talán több munkával kecsegtetnek, de sokkal veszélyesebbek mint Anglia déli része, és emellett a helyi időjárásra is gondolni kell.

A magyar emberek (sőt az angolokon kívül mindenki más) ugyanis elég stresszesen éli meg észak-anglia időjárását. És szerintem ki akar a munka mellett még az időjárás miatt is idegeskedni? Nem vagyunk hozzászokva ugyanis Magyarországon a napi többszöri esőhöz, és az örökös szürke, felhős égbolt látványához. Ez egy idő után a legedzettebb embereket is végsőkig le tudja hangolni. Az egész évbeni konstans "ősz" érzet hamar kikészíti az embert, szóval erre is nagyon komolyan oda kell figyelni.

Általában az északi emberek sokkal kedvesebbek a délieknél, de emellett sokkal több az erőszak, és több a bűncselekmény az északi nagyvárosokban. Különösen veszélyes környék a Manchester -Liverpool - Birmingham hármas, itt a hosszú idők alatt munkáscsaládok nemzedékei amortizálódtak le, és ezen családok serdülőkorú gyermekei komoly veszélyt jelentenek a környezetre. De erről majd később.

A vidék főbb hátrányai Londonhoz képest:

  • Rosszabb idő
  • Kevesebb hazautazási lehetőség
  • Kisebb fizetések
  • Autófentartás szükségessége

 

és Előnyei:

  • Nem zsúfolt
  • Kedvesebb emberek
  • Olcsóbb albérletek és megélhetés
  • Több lehetőség kirándulásra
  • Megfelelő munka esetén, akár egy házat is kibérelhet az ember, ez Londonban lehetetlen

 Az igazán "vidéki" kisvárosokról nem sok információm van, de sajnos azt tudomásul kell venni, hogy akik kedvelik a pezsgőbb életet, azok nem fogják ott magukat jól érezni. A vidéki ritkán lakott kisvárosok igencsak unalmasak tudnak lenni a fiataloknak. Én éltem már olyan kisvárosban, amiben szinte nem volt élet. Még hétvégén sem. Mindenért a közeli városba kellett menni. Elég idegölő volt.

De természetesen a döntés mindig a tiétek :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://welcome2theuk.blog.hu/api/trackback/id/tr911041490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása