HTML

Welcome to the UK

Ez a blog elsősorban, az Egyesült Királyságba kiköltözni készülő magyaroknak adhat útmutatást és nyújt majd segítséget kinti életük megkezdésében. Természetesen nem célom, hogy mindent objektívan mutassak be, ennek ellenére törekedni fogok hogy valamelyest tárgyilagos és tényközlő legyek.

Friss topikok

  • Welcome 2 the UK: Nos, valahol igazad van, ennek ellenere szerintem, aki igencsak el van keseredve otthon, az utnak ... (2009.03.18. 13:00) Nyelvtudás - Aupairek

Linkblog

Kezdetek

2009.03.16. 21:31 Welcome 2 the UK

Első bejegyzésem hogyan is indulhatna, mintsem egy jótanáccsal.

"Soha ne fizess információért!" 

Amikor a blog megírására szántam magam, akkor már túl voltam százezer baráti "szívesség" megtételén, sok segítségkérő email, iwiw fórumüzenet elolvasásán, sok weblap átböngészésén, sok Angliába szakadt hazánkfia  pátyolgatásán, és mindezek után rájöttem, a legegyszerűbb lenne összeszedni minden információt egy helyre. Mondjuk egy blogra.

Miért éppen a Blog.hu? Megrögzött Index olvasóként nem volt kérdés, és gondoltam az olvasottsága esetleg nagyobb lehet itt mint más blog hosting portálon. És persze miért is ír az ember blogot, hogy minnél többen olvassák. Ez egyfajta exhibicionalizmus az összes blogger részéről, mégha le is tagadják, akkor is másoknak írnak. :-)

Csak pár kezdő információ magamról. Angliában élek. Egy ideje. Azt hiszem ennél többet nem is kellene mondanom. Sokat tapasztaltam, és a mai napig sokat tapasztalok itt kint. Évről évre egyre jobban belelátok az ország működésébe, kezdem átlátni a bürokratikus folyamatokat, és kezdek egyre jobban beilleszkedni.

Nem megy könnyen.

Először is, csak hogy a témánál maradjak: 

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UK/hu/Konzuliinfo/nagykovetseg_figyelmeztetes_munkav.htm

Drágalátos konzulátusunk üzenete az Angliába készülő magyaroknak. Lehet most vitatkozni, hogy most tényleg ilyen rossz e a helyzet vagy sem. Szubjektív leszek. Igen, rossz. 

Nehéz munkát találni? 

IGEN, AZ

Jöhet a modoros közhely, hogy itt sincs kolbászból a kerítés, de ez voltaképpen igaz is. Ennek ellenére kétlem hogy a konzuli üzenet bárkit is visszatartana attól, hogy "szerencsét próbáljon". Aki el akar jönni Magyarországról, azt némi rémhír nem fogja visszatartani. Mindig is becsültem az olyan embereket, akik ambíciózusak voltak, és nem féltek az ismeretlentől. Akik jobbat akartak a családjuknak, és ezt tisztességes munkával akarták elérni. És ez teljesen független az emberek iskolai végzettségétől. A küzdeni akarás és a kitartás itt elengedhetetlen lesz, és ha valaki ezt meg tudja tenni, talán megállhatja a helyét itt. 

Remélem hogy ez a blog segíteni fog majd az ideérkező magyaroknak.

Sok sikert mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://welcome2theuk.blog.hu/api/trackback/id/tr191006370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása